SKŁADNIKI :
-2 KG KAPUSTY KISZONEJ
-1 DUŻA CEBULA
- 2 LIŚCIE LAUROWE
- 4 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
- 200 G KIEŁBASY ( MOŻE BYĆ SZYNKA, BOCZEK , MIĘSO, KIEŁBASA RÓŻNA )
- 1 ŁYŻKA OLEJU
- 2 KOSTKA ROSOŁOWA LUB WOŁOWA
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, SŁODKA PAPRYKA, VEGETA - PĘCZEK PIETRUSZKI ŚWIEŻEJ
- WODA
PRZYGOTOWANIE :)
CO KROIMY W KOSTKĘ :WCIŚNIĘTĄ KAPUSTĘ , CEBULĘ , KIEŁBASĘ , PIETRUSZKĘ .
KAPUSTĘ PRZYGOTOWANĄ WKŁADAMY DO GARNKA I ZALEWAMY JĄ WODĄ DODAJEMY LISIC LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE I KOSTKĘ ROSOŁOWĄ I ODSTAWIAMY DO GOTOWANIA. NASTĘPNIE SMAŻYMY CEBULE I KIEŁBASĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ , PIEPRZEM I PAPRYKĄ SMAŻYMY NA ZŁOTO I DODAJEMY PÓŹNIEJ DO KAPUSTY GOTOWANEJ Z DODATKIEM ŚWIEŻEJ KAPUSTY . GOTUJEMY DO MOMENTU JAK KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA . DO CZASU DO CZASU ZALEWAMY WODĄ. JESZCZE WSZYSTKO NA KONIEC DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I VEGETĄ.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz