sobota, 6 lutego 2016

CO MOŻNA ZROBIĆ Z KAPUSTY KISZONEJ

KAPUSTA KISZONA ALA BIGOS CZYLI KAPUSTA GOTOWANA :) 

SKŁADNIKI :

-2 KG KAPUSTY KISZONEJ
-1 DUŻA CEBULA
- 2 LIŚCIE LAUROWE 
- 4 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO 
- 200 G KIEŁBASY ( MOŻE BYĆ SZYNKA, BOCZEK , MIĘSO, KIEŁBASA RÓŻNA ) 
- 1 ŁYŻKA OLEJU 
- 2 KOSTKA ROSOŁOWA LUB WOŁOWA 
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, SŁODKA PAPRYKA, VEGETA  - PĘCZEK PIETRUSZKI ŚWIEŻEJ 
- WODA 

PRZYGOTOWANIE :)  

CO KROIMY W KOSTKĘ :WCIŚNIĘTĄ KAPUSTĘ , CEBULĘ , KIEŁBASĘ , PIETRUSZKĘ . 

KAPUSTĘ PRZYGOTOWANĄ WKŁADAMY DO GARNKA I ZALEWAMY JĄ WODĄ DODAJEMY LISIC LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE I KOSTKĘ ROSOŁOWĄ I ODSTAWIAMY DO GOTOWANIA. NASTĘPNIE SMAŻYMY CEBULE I KIEŁBASĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ , PIEPRZEM I PAPRYKĄ  SMAŻYMY NA ZŁOTO I DODAJEMY PÓŹNIEJ DO KAPUSTY GOTOWANEJ Z DODATKIEM ŚWIEŻEJ KAPUSTY . GOTUJEMY DO MOMENTU JAK KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA . DO CZASU DO CZASU ZALEWAMY WODĄ.  JESZCZE WSZYSTKO NA KONIEC DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I VEGETĄ. 


 


 
 

  



 

POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz