wtorek, 17 maja 2016

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem.


Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 


PRZEPIS
Składniki:
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 250 g szpinaku 
  • 250 g twarogu 
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól i pieprz
  • masło
  • koperek 
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  2. Na dużej patelni rozgrzać olej , dodać łyżkę wody i czosnek. Posolić i usmażyć.
  3. Następnie wrzucić umyte liście świeżego szpinaku lub rozmrożony szpinak, przykryć i dusić przez kilka minut.  
  4. Przyprawić do smaku pieprzem i jeszcze odrobiną soli. .
  5. Wymieszać wraz z pokruszonym twarogiem .  Odstawić.
  6. Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty.
  7. Na środek każdego ułożyć kopiatą łyżkę  farszu.
  8. Każdy kwadrat złożyć na pół i docisnąć lekko brzegi aby się skleiły.
  9. Umieścić na papierze do pieczenia i na wierzch po smarować  masłem . 
  10. Piec przez 15-20 min aż ciasto się zarumieni.
  11. Dip z śmietaną i czosnek . 












 JA PIEROŻKI PODAWAŁAM Z ZUPĄ POMIDOROWĄ 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz