Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
PRZEPIS
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 250 g szpinaku
- 250 g twarogu
- 2 łyżeczki oleju
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- masło
- koperek
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180°C.
- Na dużej patelni rozgrzać olej , dodać łyżkę wody i czosnek. Posolić i usmażyć.
- Następnie wrzucić umyte liście świeżego szpinaku lub rozmrożony szpinak, przykryć i dusić przez kilka minut.
- Przyprawić do smaku pieprzem i jeszcze odrobiną soli. .
- Wymieszać wraz z pokruszonym twarogiem . Odstawić.
- Płat ciasta francuskiego pokroić na kwadraty.
- Na środek każdego ułożyć kopiatą łyżkę farszu.
- Każdy kwadrat złożyć na pół i docisnąć lekko brzegi aby się skleiły.
- Umieścić na papierze do pieczenia i na wierzch po smarować masłem .
- Piec przez 15-20 min aż ciasto się zarumieni.
- Dip z śmietaną i czosnek .
JA PIEROŻKI PODAWAŁAM Z ZUPĄ POMIDOROWĄ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz